LA XARXA DE FIBRA ÒPTICA DE LA GENERALITAT ARRIBA A PUIGCERDÀ

17/07/2020
Ajuntament de Puigcerdà

El Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest matí Puigcerdà amb motiu de l’arribada al municipi i a la comarca de la xarxa oberta de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya.

Concretament, l’actuació que s’ha presentat avui, i que està pràcticament executada, suposa una inversió de 2 milions d’€ per connectar amb fibra òptica el 80% de la població de les comarques de la Cerdanya i el Berguedà. En el cas de la Cerdanya, en aquesta primera fase la fibra arribarà a Puigcerdà, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Alp, Das, Urús i Riu de Cerdanya.

El conseller Puigneró, que ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde i diversos regidors del Consistori, ha explicat que “la Generalitat té un projecte molt ambiciós per portar la fibra òptica a totes les capitals de comarca enguany, i que en els dos propers anys es farà arribar a tots els municipis de més de 50 habitants”. El conseller també ha explicat que “l’objectiu és tenir tot el país amb una xarxa que ens connecta amb el món”.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha destacat que la fibra “són les comunicacions del segle XXI, una oportunitat de progrés econòmic i desenvolupament local, sobretot en una comarca tant terciaritzada i de serveis com la nostra, i alhora una oportunitat perquè molta gent pugui desenvolupar el seu projecte vital i professional al nostre territori”.

L’alcalde ha explicat que “en les properes setmanes, la xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà als polígons industrials i també fins al centre de la Vila, concretament fins al Museu Cerdà, on en un futur enllaçarà amb la xarxa municipal, que en gran part ja està desplegada. D’aquesta manera, estarà disponible perquè qualsevol operador privat s’hi pugui connectar i comercialitzar aquesta fibra”. També s’està estudiant la prolongació d’aquesta xarxa fins a l’Hospital de Cerdanya.

Després de la seva visita a l’Ajuntament de Puigcerdà, on ha signat al llibre d’honor de la Vila, el Conseller Puigneró s’ha reunit al Museu Cerdà amb la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, i diferents alcaldes de la comarca per explicar-los el projecte de la xarxa oberta de fibra òptica de la Generalitat. Posteriorment han visitat les obres de desplegament de la xarxa a Puigcerdà.