MISSATGE DE L’ALCALDE DE PUIGCERDÀ ALBERT PIÑEIRA 21/12/2020

21/12/2020
Ajuntament de Puigcerdà
Estimats puigcerdanesos i puigcerdaneses,
 
Durant les darreres setmanes, i particularment els darrers dies, els indicadors d’evolució de la pandèmia i el nombre de casos de Covid19 a Puigcerdà i a la Cerdanya han incrementat de manera significativa.
 
Més que mai, cal ser especialment curosos amb les mesures de prevenció i protecció individuals: el rentat i desinfecció de mans, la mascareta, la distància entre persones, evitar les trobades nombroses, limitar la mobilitat i la interacció social, i realitzar-se la prova en cas de simptomatologia.
 
És especialment important realitzar correctament les quarantenes, també en aquells casos de contactes estrets que hagin donat negatiu a la prova.
 
Cal prendre consciència que aquest Nadal s’haurà de celebrar en grups reduïts i mantenint les bombolles de convivència.
 
Gràcies al personal sanitari i dels centres residencials: Fundació Hospital de Puigcerdà, Residència Sociosanitària i Hospital de Cerdanya.
 
Avui que finalitza el primer trimestre del curs escolar, el nostre agraïment al professorat, al personal dels centres educatius i a la comunitat educativa en general, per tot l’esforç que heu fet aquests darrers mesos en unes circumstàncies que no han estat fàcils.
 
I gràcies a tants i tantes treballadors/es, que també contribuïu a posar el vostre granet de sorra.
 
La nostra solidaritat envers aquells sectors d’activitat econòmica que s’han vist més afectats per la pandèmia i per les restriccions, les quals, malauradament, avui són necessàries.
 
Des de l’Ajuntament de Puigcerdà hem impulsat un programa d’ajuts, que es poden sol·licitar fins el dia 23 de desembre, per donar suport a aquells sectors que s’han vist més afectats.
Cal també que des dels governs de la Generalitat i de l’Estat s’impulsin mecanismes d’ajuda efectius per estar al costat d’aquells sectors d’activitat econòmica més castigats.
 
El nostre escalf cap a aquelles persones que han patit o pateixen la Covid, i un record sincer per aquells que ens han deixat.
 
Venen setmanes complexes. I cadascú de nosaltres podem aportar el nostre granet de sorra per revertir la tendència, que és clarament negativa.
 
Molts ànims i cuidem-nos tots plegats!