PRESENTACIÓ DEL LLIBRE  “PUIGCERDÀ DESAPAREGUT”

14/04/2021
Ajunatment de Puigcerdà

Aquest dissabte 17 d’abril, a la 1 del migdia a la Plaça del Claustre (davant la Biblioteca Comtat de Cerdanya), es presentarà el llibre “Puigcerdà desaparegut”,  a càrrec dels seus autors Sandra Adam i Martí Solé i l’alcalde de Puigcerdà.

Puigcerdà desaparegut, editat per l’Editorial Efadós, és un recull de fotografies antigues de la vila de Puigcerdà i els nuclis que conformen actualment el municipi: Age, Ventajola i Vilallobent. Un recorregut ple d’imatges poc conegudes o inèdites del casc antic, el nou barri del llac sorgit de l’enderroc de les muralles i ocupat pels estiuejants, l’urbanització dels vessants del puig, el barri de l’Estació, aparegut a rel de l’arribada del tren, els límits del municipi i els masos del terme.

El recull forma part de la col·lecció “Catalunya desapareguda” que ja compta amb quatre altres títols dedicats a la Cerdanya.

Sandra Adam i Auger (Puigcerdà, 1985) Historiadora de l’art i professora. Col·laboradora a “Ara Pirineus”, “Cadí-Pedraforca” i “Revista de Girona”. És autora, entre d’altres, de: Puigcerdà recull gràfic : 1897-1977, L'Alta Cerdanya desapareguda i La Cerdanya desapareguda.

Martí Solé i Irla (Puigcerdà, 1954) Estudiós local. Col·laborador a “Cadí-Pedraforca”. Coautor, entre d’altres, de 115 anys de mitjans de comunicació escrits a Cerdanya : 1875-1990, Carrers i places de Puigcerdà, Petjades culturals, i La Festa de l'Estany 1886-2016: 130 anys d'història, tradició i llegenda.