- L’Ajuntament ▾
-
Serveis ▾
- Accés a la informació pública
- Comerç i mercats
- Cultura
- Educació
-
Esports
- Poliesportiu de Puigcerdà
- Esdeveniments Esportius 2025
- Actualitat esportiva de Puigcerdà
- Copa Puigcerdà Patinatge Artístic
- 20è Memorial Ramon Condomines
- 12ª Caminada de la Sèquia
- 41 Cursa Popular d'Age 2024
- Basquet 3x3 Puigcerdà
- XLV Concurs Infantil de Pesca
- Cursa de l'Estany 2024
- 36ª Travessia de l'Estany de Puigcerdà 2024
- 26ª Mitja Marató de Puigcerdà 2024
- Puigcerda Half Marathon 2024
- Semi Marathon Puigcerda Pyrenees 2024
- 12ª Sant Silvestre Puigcerdà 2024
- Voluntariat
- Entitats esportives
- Agenda esportiva
- Festes
- Habitatge
- Joventut
- Medi Ambient
- Mobilitat
- Ràdio Puigcerdà
- Policia Local
- Sol·licitud d'ús d'un local de titularitat municipal
- Turisme
- Urbanisme, Obres i Activitats
- El municipi ▾
- Coneix Puigcerdà ▾
- Actualitat ▾
- Inici>
- Actualitat ▾>
- Notícies de Puigcerdà>
- Presentem el IX Cicle ‘Explica’m una història’ d'història de la Cerdanya
Presentem el IX Cicle ‘Explica’m una història’ d'història de la Cerdanya
Com és habitual el Cicle proposa temes relacionats amb la història local que són fruit d'investigacions recents. Enguany s'oferiran dues conferències i un documental a les 19h a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya
Aquest pròxim divendres dia 16 de febrer comença la IX edició del Cicle ‘Explica’m una història’, que organitzen conjuntament el Grup de Recerca de Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.
Com és habitual el Cicle proposa temes relacionats amb la història local que són fruit d'investigacions recents. Enguany s'oferiran dues conferències i un documental:
El divendres 16 de febrer, el doctor en medicina i història Josep Roig i la historiadora Puri Merino donaran la conferència "De què morien els habitants de Puigcerdà fa 150 anys?", on revisaran algunes característiques demogràfiques, urbanístiques i sanitàries del Puigcerdà de finals del segle XIX i ens descobriran les principals causes de mort dels seus habitants. Roig i Merino intentaran respondre a la pregunta de si la ubicació geogràfica atorgava als habitants de la vila un cert efecte protector davant les epidèmies de l'època.
El divendres 23 de febrer s'ens proposa el documental "I les Fonts van Parlar" sobre els aiguats que el novembre de 1982 va afectar la Cerdanya, l'Alt Urgell i Andorra. El documental ha estat produït per la Cadena Pirenaica i explica la nit d'angoixa que els veïns de Martinet, Pont de Bar, la Seu d'Urgell i Oliana van viure la nit del 7 al 8 de novembre de 1982 quan el riu Segre es va desbordar. Ens presentarà el documental i ens acompanyarà en el col·loqui posterior el periodista Jofre Figueras.
El divendres 1 de març, el professor de la Universitat de Barcelona Òscar Jané Checa ens oferirà la conferència "Emmanuel Brousse: pensar el món des de les fronteres". Jané té una llarga trajectòria en la investigació del fet fronterer i darrerament ha treballat sobre la figura d'Emmanuel Brousse (Perpinyà 1886 - París 1926) qui fou impressor, periodista i polític nord-català. Brousse va lluitar pel desenvolupament i modernització del territori, i és autor, entre d'altres, del llibre La Cerdagne Française.
Totes les xerrades es faran a les 19h a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya. Us hi esperem!
-
Plaça de l'Ajuntament nº1 17520 Puigcerdà
Tel. 972 88 06 50