RECOMANACIONS EN LA CELEBRACIÓ DE LA CASTANYADA

29/10/2020
Ajuntament de Puigcerdà
🔷 No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m.
🔷 Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups de màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència. Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta i evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
🔷 Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.
🔷 No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
🔷 No es poden fer els “passatges del terror” que s’entenen com a “parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic.
🔷 Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans.
🔷 Als cementiris cal respectar l’aforament màxim 1 persona per cada 2,5m2 i no s’hi podrà menjar ni beure. Cal limitar el temps d’estada i l’ús de seients i bancs.
🔷 Es poden dipositar flors als nínxols respectant la distància interpersonal i es poden utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols fent ús de gel hidroalcohòlic abans i després.