RESTRICCIONS A LA CERDANYA

23/09/2020
Ajunatment de Puigcerdà
 
El PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) ha aprovat aplicar restriccions a partir d’ara als municipis de la Cerdanya, amb una durada inicial de 15 dies.
 
1. Es recomana que la població romangui en el seu domicili i que només surti per anar a treballar si no es pot teletreballar; per assistir a centres, serveis i establiments sanitaris; per assistir a centres docents; per fer activitats del lleure infantil i juvenil (incloses extraescolars); per assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables; per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis; per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres; i per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs.
2. En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre en taula. En l’interior l’aforament es limita al 50% i s’ha garantir una distància mínima entre taules o grups de taules d'1,5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L’horari de tancament d’aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores. En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.
3. Els actes religiosos (casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres...) han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
4. Es poden dur a terme activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT.
5. La realització d’activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius -parcs d’atraccions, gimnasos i instal·lacions esportives, etc.-  es pot dur a terme sense superar el 50% de l’aforament.