TROBADA DEL PROGRAMA CONNECT

04/04/2022
Ajunatment de Puigcerdà

Isidre Gavin secretari de territori de la Generalitat de Catalunya, Jean Luc Gibelin, vicepresident de la Région Occitanie i Nicolas Garcia vicepresident del Conseil départamentale dels Pyrénées-Orientales han visitat aquest matí Puigcerdà, on han estat rebuts per l’alcalde Albert Piñeira i pel regidor de mobilitat Pere Valiente, en el marc d’una trobada del programa ConnECT.

ConnECT és un projecte europeu que ha implementat noves rutes d’autobús per impulsar la mobilitat de l’Espai Català Transfronterer i afavorir la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis i regions a totes dues bandes de la frontera.

El servei, format per 5 línies, es va posar en marxa a finals del 2020 i connecta l’espai transfronterer català, format per les comarques de l’Alt Empordà, el Ripollès, la Cerdanya i la Catalunya del Nord. Fins aleshores, els autobusos no travessaven la frontera.

D’aquestes 5 línies, dues, la C1 (Portè-Puigcerdà-Montlluís) i la C2 (Formiguera-Puigcerdà-Er) tenen parada a la nostra vila, concretament a la plaça de l’Estació i a l’Hospital Cerdanya.

El projecte ConnECT està coordinat per la Generalitat de Catalunya, la Región Occitanie i el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientals. La informació actualitzada dels recorreguts, les parades, els horaris, les incidències i les afectacions es pot consultar a través de mou-te.gencat.cat, on hi ha el cercador ‘Mou-te amb transport públic’.