DETECCIÓ RÀPIDA DE COVID-19 A L’HOSPITAL DE CERDANYA

18/11/2020
Ajuntament de Puigcerdà
Amb la incorporació de nova maquinaria i l’estoc de reactius assegurat, el centre està ara en condicions de fer PCR ràpides i tests d’antígens. Això escurçarà considerablement els temps de resposta en una sèrie de supòsits en què cal un diagnòstic ràpid de possibles infeccions per Coronavirus SARS-CoV-2
A partir d’ara, l’Hospital realitzarà PCR ràpida (resultats en 40 minuts) a tots els pacients que hagin de ser sotmesos a cirurgia urgent, a les dones que ingressen amb el part en curs i als treballadors del centre diagnosticats de COVID-19 que requereixen una PCR negativa abans de reincorporar-se a la feina.
Encara més ràpid, el test d’antígens, que dóna resultats en 15 minuts, s’aplicarà a pacients d’urgències o de consultes externes que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 i que es trobin dins dels primers cinc dies des de l’inici d’aquests símptomes. També es farà test d’antígens a tots els pacients que hagin de ser ingressats a la planta d’hospitalització, als que tinguin programada una cirurgia menor ambulatòria i en aquells casos d’intervenció quirúrgica o part en què no es pugui esperar els 40 minuts que es demora la PCR ràpida.
Les proves PCR convencionals es continuaran derivant als laboratoris de l’Hospital Arnau de Vilanova i del Centre Hospitalier de Perpignan.
La nova maquinària permet també estalvis de temps i costos, realitzant al laboratori de l’Hospital de Cerdanya una sèrie de proves de les quals ha augmentat la demanda en els últims anys. Es tracta de les determinacions per Grip A, Grip B i virus respiratori sinctidial, virus del papil·loma humà, mycobacterium tuberculosis, meisseria gonorreae i chlamydia trachomatis.