EL CURLING PUIGCERDÀ PÀNXING ACONSEGUEIX LA MEDALLA DE BRONZE EN EL XIX CAMPIONAT D’ESPANYA MASCULÍ

14/03/2021
Ajuntament de Puigcerdà

El club de la Cerdanya queda tercer a la màxima competició estatal en guanyar el seu partit davant el Jaca per 7 a 2

El Curling Puigcerdà Pànxing ha pujat al podi del XIX Campionat d’Espanya Masculí, havent aconseguit el bronze que atorga la tercera plaça de la competició. “Estem molt satisfets. Per al club és molt important aquesta classificació, una de les millors de la nostra història. Però també ho és per a l’equip, format per joves que tenen davant seu un futur molt prometedor en aquest esport. Ha estat un gran campionat per al Puigcerdà”, ha dit, aquest diumenge, el president de l’entitat, Carles de Moxó. Aquest és el tercer podi del Puigcerdà, en la seva història, a la màxima categoria del cúrling estatal.

L’equip de la Cerdanya ha pujat al podi del campionat després de tancar la competició regular, aquest dissabte, en la quarta plaça –empatat a punts amb CHP i Madrid-B52, equips als que els de Puigcerdà havien vençut–, amb un balanç de 5 victòries i 4 derrotes. En el darrer partit de la segona jornada de la fase regular, el Puigcerdà va vèncer a Harrikada Bertako mentre que CHP cedia davant l’Sporting Olla, just a l’última entrada del partit. Hi hagué màxima tensió fins a finalitzar la jornada d’aquest dissabte.

Així, per tercera vegada, el Puigcerdà entrava als play-offs de la competició estatal. En el partit de semifinals, el Txurri Berri, actual campió de España –i ja van cinc títols consecutius–, ha guanyat aquest diumenge, àmpliament, als joves de la Cerdanya. En el partit per a la tercera plaça, contra el Jaca –que ha perdut el seu partit davant l’Iparpolo en semifinals–, l’equip de la Cerdanya s’ha refet del resultat del matí i ha aconseguit una important victòria (7 a 2) finalitzant el torneig en una meritòria tercera posició.

La formació de Puigcerdà ha estat integrada per Oriol Gastó, Aleix Raubert, Marc Morralla, Xavi Campos i Joel Ruiz, amb Carles de Moxó com a entrenador. Les tres últimes classificacions de l’equip havien estat: sisè (2020), cinquè (2019) i vuitè (2018). A la competició hi han participat Txurri-Berri (campió en aquesta edició), CHP, Madrid B-52, Jaca, Sporting l’Olla, Harrikada Bertako, Val d’Aran, Iparpolo, Barcelona i el Puigcerdà Pànxing.