L’Ajuntament de Puigcerdà lamenta el trasllat de l’oficina del DACC a Bellver de Cerdanya

11/10/2023
Ajuntament de Puigcerdà

El Govern d’ERC de la Generalitat no ha volgut escoltar les propostes de l’actual consistori per poder mantenir l’oficina a Puigcerdà i, sense dialogar amb l'Ajuntament, no ha permès buscar cap solució

El passat dimecres 4 d’octubre l’oficina comarcal d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) va deixar Puigcerdà per instal·lar-se a Bellver de Cerdanya.

Des de l’Ajuntament de Puigcerdà es lamenta profundament aquesta decisió presa de manera unilateral des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, sense tenir cap conversa amb l’actual Govern de Puigcerdà i sense permetre buscar cap solució que el nou Govern segur que si que hagués pogut oferir de manera immediata, en independència dels acords o accions suposadament no realitzades per part de l’anterior Consistori.

Aquest Ajuntament ha intentat posar-se en contacte amb el Conseller Mascort de diferents maneres quan s’ha tingut coneixement de l’imminent trasllat de l’oficina i, a dia d’avui, encara no s’ha tingut cap resposta per part del Govern d’ERC.

L’única comunicació oficial que ha tingut aquest Ajuntament ha estat quan els funcionaris de l’oficina han demanat poder tallar el carrer de la Perxa, 17 de Puigcerdà per fer la pertinent mudança i tornar les claus del local. L’oficina del DACC ocupava fins a 4 d’octubre unes oficines propietat de l’Ajuntament de Puigcerdà.

L’Ajuntament exigirà i seguirà treballant de manera enèrgica perquè pugui haver-hi una oficina oberta tres dies a la setmana a Puigcerdà per poder donar servei als usuaris, i minimitzar d’aquesta manera una decisió presa des dels responsables del Departament només amb criteris polítics.