TALLERS DE ROBÒTICA I TECNOLOGIA PEL DESENVOLUPAMENT DE LES COMPETÈNCIES DEL FUTUR

03/05/2021
Ajuntament de Puigcerdà

Aquesta passada setmana s’han iniciat un seguit de tallers de robòtica i tecnologia pel desenvolupament de les competències del futur adreçat a alumnes de les escoles Alfons I i Llums del Nord i de l’INS Pere Borrell.

Normalment aquests tallers només s’ofereixen als alumnes de 5è de primària i 2n d’ESO, ja que formen part del seu programa curricular d’estudis. No obstant aquest any també s’han ofert als alumnes que aquest curs estan cursant 6è de Primària i 3r d’ESO, nens i nenes que el curs passat no van poder realitzar els tallers ja que les dates de celebració van coincidir amb el confinament decretat el 13 de març de 2020 a causa de la pandèmia de la Covid19.

Els tallers treballen els 4 pilars fonamentals de l'educació de l'Informe Jacques Delors de la UNESCO i utilitzen les metodologies Lego Education, proporcionant una solució completa d'aprenentatge promovent la creativitat, la resolució de problemes i el treball en equip per aconseguir un desenvolupament integral de les capacitats i competències necessàries en el segle XXI.

Alhora els tallers no només fomenten l'aprenentatge de les noves tecnologies sinó que treballen la integració i la cohesió social, donant veu per igual a tots els estudiants, promovent un ambient d’aprenentatge cooperatiu i ajudant a l'alumne a comunicar-se de manera més efectiva i a alimentar la seva introspecció/reflexió.

Als tallers, que es fan al Campus Cerdanya i estan finançats en un 85% per l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona, hi participaran uns 362 alumnes.