El pavelló del Club Poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà el pròxim dissabte 22 de febrer per rebre prop d’un miler de comensals provinents de tots els racons de la comarca i del país, així com d'Andorra i França, amb motiu de la celebració de la 28a edició de la Festa del Trinxat.
Aquesta mostra gastronòmica, la principal de la comarca, no només ha esdevingut una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, sinó un aparador excepcional per posar en valor els productes de la nostra terra.
En aquest sentit, els productes de KM0 hi seran ben presents: des de la col d’hivern tocada pel fred passant per les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits o el segon plat, que, com cada any, serà elaborat per l’Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya
Pel que fa al trinxat de Cerdanya, el protagonista principal de la vetllada, es tracta d’un plat calorífic perfecte per a l'hivern preparat amb col i trumfes triturades i barrejades, tot lligat amb el suc de la rosta fregida d’un porc també de la terra. És un menjar amb molta personalitat, ja que la col ha de ser d’una varietat molt concreta i, a més, tocada pel gel de les nits cerdanes.
Enguany, per segon any consecutiu, es durà a terme el concurs “Trinxat de l’Any”, una competició culinària on el jurat popular tindrà en compte aspectes com el sabor i la textura, el cuinat de la rosta, l’originalitat, l’aspecte o l’emplatat. Tot per determinar quin restaurant mereix emportar-se el títol i el trofeu que podrà exhibir al seu establiment per promocionar tant el plat com la festa durant tot l’any.
Una vegada més, i amb ganes de superació, l'espectacular menú de la Festa del Trinxat es completarà gràcies a la participació activa dels pastissers de la Vila i la col·laboració imprescindible de diversos restaurants, proveïdors i establiments de Puigcerdà.
