Fira de Primavera

Per celebrar l'arriba de la nova estació, anualment es celebra al recinte firal del polígon industrial de Puigcerdà la Fira ramadera de Primavera. A la passada edició, la 25a, hi van participar una seixantena de caps de bestiar: 45 èquids, 11 de boví i 5 bens.

El principal atractiu d'aquest esdeveniment que combina la passió pels cavalls i la cultura rural és el concurs morfològic de cavalls “sobranys i sobranyes”, en el qual es premia la bellesa i l’harmonia dels exemplars participants.

A més, els visitants també poden gaudir d'una espectacular exposició de bestiar en la que els ramaders de la comarca ens apropen les races autòctones i ens mostren els seus millors exemplars.

Aquest acte no només serveix perquè els ramaders i les ramaderes disposin d'un espai per posar a la venda el seu bestiar, sinò que també representa un punt de trobada i una forma de posar en valor la seva feina diària.

La fira l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà amb el suport de l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Departament d’Agricultura i la seva oficina comarcal, “La Caixa”, Cadí i diversos ajuntaments, entitats, empreses i particulars de la comarca.