Orienta't

Descripció

El projecte Orienta’t neix amb la finalitat de promoure l’activitat física a l’entorn urbà, combinant l’orientació i les ciències matemàtiques.

És una activitat inclusiva, dissenyada per realitzar en família o sota la supervisió d’una persona adulta.

En què consisteix?

Aquesta activitat consisteix en descarregar-se un mapa, localitzar les diferents fites distribuïdes pel municipi i descobrir el resultat que amaguen si es combinen correctament totes elles.

Què es necessita?

Per participar-hi només es requereix un dispositiu mòbil per descarregar el mapa, paper i bolígraf per si es vol anotar el valor o símbol de la fita.

Com són les fites?

 En el centre de la imatge s’hi podrà observar el valor numèric o el símbol matemàtic. En total hi ha 9 fites, col·locades en elements verticals a una alçada entre 1 i 2 metres. Les fites s’han marcat de color lila en el mapa.

Com participar-hi?

Buscar, amb el suport del mapa, totes les fites distribuïdes pel municipi.Quan se’n localitza una,s’ha de fer-hi una fotografia o anotar el valornumèric o el símbol matemàtic que hi apareix.Una vegada localitzades totes, s’hande realitzar3 operacions matemàtiques per aconseguir tres nombres enters. El resultat amagat es trobarà amb la suma d’aquests 3 nombres.

Observant detalladament les fites s’obtindrà informació molt rellevant per aconseguir el nombre enter correcte.

Un cop finalitzat el circuit s’ha d’enviar un missatge privat, amb el resultat aconseguit,a través de l’Instagram (@puigcerdaesports) o del Facebook (@puigcerdafemesport) i compartir una fotografia realitzant l’activitat amb l’etiqueta #orientemnospuigcerda21.

Si no es disposa de xarxes socials, s’ha d’enviar la resposta a esport@puigcerda.cat.  

Què s’aconsegueix?

Moure’s per l’entorn urbà, fer activitat física, resoldre operacions matemàtiques i gaudir d’una bona estona. A més a més, si el resultat aconseguit és l’adequat, s’aconseguirà un obsequi de l’Àrea d’Esports per tot el grup participant.

Important:

Les persones participaran sota la seva responsabilitat, o de la persona responsable dels menors, respectant en tot moment les normes dictades pel PROCICAT, així com les normes de mobilitat i circulació.

Recomanacions: 

  • Dur roba i calçat còmodes.
  • Hidratar-se correctament abans, durant i després de la pràctica d’exercici físic.

Incidències:

Es poden notificar les incidències detectades durant l’activitat, enviant un correu electrònic a esport@puigcerda.cat.


Descarrega't aquí el mapa de les fites