Sostenibilitat

Puigcerdà és un dels municipis adherits al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l'estalvi i l'eficiència energètica, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA.

 

Arran de l’adhesió al pacte, Puigcerdà es compromet a aconseguir una reducció d'emissions de CO2 superiors al 20% per a l'any 2020. El CO2 és un dels gasos d’efecte hivernacle provinent majoritàriament de l’activitat humana i la combustió, l’augment progressiu d’aquest gas a l’atmosfera te un paper important en el canvi climàtic.

Per assolir l’objectiu calen propostes d’estalvi i eficiència energètiques, de producció de renovables, de la millora en la gestió de residus i de l’aigua.

 

Amb la signatura del nou pacte, l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Girona i el CILMA ha redactat un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), a on s’ha fet un inventari d’emissions de CO2 a la vila de Puigcerdà i es defineix les accions necessàries per assolir els objectius indicats:

  • Millorar l’eficiència energètica dels edificis públics
  • Millorar l’enllumenat públic
  • Producció d’energia renovable al municipi
  • Actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.

Així mateix, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar.

Amb Puigcerdà, ja son més de 190 els municipis de les comarques gironines que s’han adherit al Pacte d’alcaldes i alcaldesses. 

Per a més informació consultar: http://www.ddgi.cat/pactedelsalcaldes/