Participació Ciutadana

Processos participatius any 2022

PROCÉS PARTICIPATIU PER L’ELECCIÓ DE LA SAMARRETA OFICIAL DE LA MITJA MARATÓ DE PUIGCERDÀ 2022

L’elecció de la samarreta de la Mitja Marató és un procés rellevant ja que aquesta samarreta representa la visualització del municipi, de l’esdeveniment de running més important de Puigcerdà.

La participació dels ciutadans es fa mitjançant les xarxes socials, per garantir que arriba a tothom, interessat o no en l’esdeveniment. Tothom pot votar.


Aquest any 2022 la votació es pot fer per 2 canals diferents:
1.- Mitjançant un Post a l’Instagram.
2.- Mitjançant un Història a Instagram.

ENLLAÇ DE VOTACIONS TANCAT

 

RESULTATS:

Després dels 5 dies previstos per les votacions, van haver-hi 70 persones que van participar, i el resultat final va estar molt ajustat.

Acte seguit, després de tancar votacions, l'Àrea d'esport va publicar els resultats a les xarxes socials de la Mitja Marató donant a conèixer el model de samarreta guanyadora i les puntuacions obtingudes.

Puntuacions:

Samarreta  2 - 25 vots.

Samarreta  3 - 24 vots.

Samarreta 1 - 21 vots.


PROCÉS PARTICIPATIU: MITJANS DE COMUNICACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ

El procés participatiu per conèixer quines eines utilitzen les veïnes i els veïns de Puigcerdà per informar-se sobre les activitats i notícies del consistori, ha consistit en una enquesta anònima dividida en 5 apartats comunicatius: premsa escrita, mitjans digitals, ràdio, televisió i xarxes socials i webs, alhora que també s’han demanat dades als enquestats de gènere, edat i residència, i que permeten profunditzar en els hàbits d’informació dels veïns que resideixen habitualment a Puigcerdà, així com els dels segons residents, turistes o veïns d’altres punts de la comarca i del territori.

Igualment s’ha demanat als enquestats quines altres eines comunicatives utilitzarien en el cas de que l’ajuntament les promogués. L’enquesta, que s’ha publicitat pels diferents canals existents de comunicació del consistori (web, xarxes socials...) així com per diferents mitjans de de comunicació externs (premsa, tv...).

El procés participatiu ha estat obert del 12 al 31 de gener de 2022.


DETECCIÓ DE PUNTS NEGRES DEL MUNICIPI DE PUIGCERDÀ

Des de l'Àrea de Benestar social, atenció a la diversitat, inclusió i igualtat de l'Ajuntament de Puigcerdà i amb col·laboració del SIAD i de l'Àrea de Joventut, volem millorar entre tots i totes la nostra Vila i així identificar carrers, places o altres espais poc segurs per als nostres ciutadans i ciutadanes.

En aquest cas entenem per punt negre zones, carrers, camins, places, cruïlles o altres espais per on les persones no volen passar, ja que no se senten segures, perquè hi ha passat algun succés, perquè no tenen suficient llum o són molt solitaris entre altres motius. No es busquen punts negres de mobilitat viària o d'accessibilitat. 

Procés participatiu gener 2021- desembre 2022


Processos participatius d'anys anteriors