Fira del Cavall de Puigcerdà

La Fira del Cavall de Puigcerdà és una de les més importants d’Europa. Durant tot el cap de setmana els i les visitants podran trobar més de 1.000 exemplars de la raça autòctona dels Pirineus.

Més de set-cents anys després que l’infant Jaume de Mallorca concedís privilegis per a la fira de Tots Sants a Puigcerdà, aquesta mostra s’ha convertit en la més important de cavalls del país. Amb una història gairebé mil·lenària a les seves espatlles –la Fira de Puigcerdà es va començar a celebrar al juny de 1182– aquesta segona edició de Tots Sants és un fet any rere any des de 1270. L’emblema del certamen és el Concurs i la Fira de Cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar.

A més dels concursos de cavalls, es realitzen diferents parades de la fira multisectorial a la zona industrial, al centre de la Vila i als carrers de l’entorn de l’estany i del parc Schierbeck.


Esdeveniment en directe


Mapa dels recintes firals

Avinguda Transpirinenc

Centre de la Vila

La fira l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà amb el suport de l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Departament d’Agricultura i la seva oficina comarcal, “La Caixa”, Cadí i diversos ajuntaments, entitats, empreses i particulars de la comarca.

Per a més informació, dubtes i consultes podeu escriure un correu electrònic a: firacavall@puigcerda.cat