Consell d'Alcaldies de la Cerdanya telemàtic

25/09/2020
Ajunatment de Puigcerdà

Aquest dimecres al vespre es va celebrar un Consell d'Alcaldies de la Cerdanya telemàtic. Entre els assumptes tractats hi va haver el de l'evolució de la pandèmia de COVID19 a la comarca, on existeix un risc de rebrot molt alt.

Els alcaldes i alcaldesses de la Cerdanya recordem la importància de respectar les mesures especials decretades pels departaments de Salut i Interior de la Generalitat en el marc del PROCICAT (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) en matèria de salut pública, desplaçaments personals, mesures de prevenció i higiene en centres de treball, empreses de serveis i comerç minorista, actes religiosos, reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, ús del transport públic, activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives i esportives, activitats d'hoteleria i restauració, i activitats docents, de lleure infantil (incloses les extraescolars) i d'intervenció socioeducativa. Aquestes mesures tindran una durada de 15 dies i s'aplicaran a tots els municipis de la comarca.

Així mateix, cal respectar les mesures que, en el marc de les seves competències, hagin establert els respectius ajuntaments a cadascun dels municipis.

Finalment, es recorda la importància de limitar el contacte social, respectar les mesures higièniques i de prevenció individuals (distància, mans, mascareta) i limitar els desplaçaments i la mobilitat tant com sigui possible (i només per aquells casos previstos per la normativa de la Generalitat).