POSEN EN SERVEI DUES NOVES LÍNIES DE BUS QUE CONNECTEN L’ALTA CERDANYA I L’HOSPITAL TRANSFRONTERER

02/09/2020
Ajunatment de Puigcerdà

En el marc del projecte europeu ConnECT aquest mes de setembre s’ha posat en servei dues noves rutes d’autobús per impulsar la mobilitat de l’Espai Català Transfronterer.

En el marc del projecte europeu ConnECT aquest mes de setembre s’ha posat en servei dues noves rutes d’autobús per impulsar la mobilitat de l’Espai Català Transfronterer (ECT) i afavorir la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïns a totes dues bandes de la frontera.

Es tracta de les línies Porté-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er.
 
La primera línia, Porté-Puigcerdà-Montlluís, connecta els ciutadans de l’Alta Cerdanya amb l’Hospital Transfronterer i l’estació de tren de Puigcerdà i als ciutadans de la Baixa Cerdanya els permet desplaçar-se en bus fins l’estació d’esquí de Porté o anar a Montlluís i d’allí arribar a Perpinyà.
 
Amb l’altra línia, Formiguera-Puigcerdà-Er, els veïns de l’Alta Cerdanya tenen dos expedicions per anar a l’Hospital Transfronterer i a l’Estació de tren de Puigcerdà.
 
Aquest projecte, que duu el lema “unim persones, eixamplem horitzons”, implementa doncs noves rutes d’autobús per afavorir la mobilitat i la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïnatge a totes dues bandes de la frontera. Alhora, afavorirà el contacte territorial amb l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, i amb tota la xarxa de salut.
 
El Projecte està liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i compta a mb el suport també de la Regió d’Occitània i del Consell Departamental del Pirineu Oriental CD’66.