PRIMER ENVIAMENT D’AJUDA HUMANITÀRIA CERDANYA-SANT JULIÀ DE LÒRIA

17/03/2022
Ajuntament de Puigcerdà

 L’ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya efectuaran aquest divendres el primer enviament d’ajuda humanitària fins a Ucraïna a partir d’un tractat de Bon veïnatge – tot seguint la màxima 36 del Manual Digest – amb el Comú de Sant Julià de Lòria en col·laboració amb Càritas Sant Julià de Lòria.

Aquest migdia,  L’alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira, el 1r Tinent d’alcalde Pere Valiente i el Regidor de Cultura Àlex Rubio s’han reunit amb el Cònsol Major i la Cònsol Menor de Sant Julià, el rector de Sant Julià de Lòria i els responsables de la Parròquia de Sant Julià al punt d’entrega de l’ajuda humanitària, en territori andorrà, des d’on serà enviada aquest divendres des del principat fins a la frontera d’Ucraïna amb Polònia. Allà  Caritas Diecezji Rzeszowskie serà l’encarregada de rebre l’ajuda i gestionar el seu repartiment als afectats.

Aquesta col·laboració entre autoritats andorranes i cerdanes permetrà fer arribar fins a Ucraïna un tràiler de 34 palets carregats d’articles de primera necessitat.

En la recollida solidària del passat cap de setmana, 433 persones van apropar-se fins a l'espai habilitat a la plaça de Santa Maria de Puigcerdà per realitzar les seves aportacions, recaptant 537kg de conserves, 1361 unitats d'altres articles d'alimentació, 1123 unitats de medicaments i primers auxilis, i gairebé 2000 unitats d'articles d'higiene personal i altres necessitats bàsiques i roba d'hivern i infantil. En total 16 palets.

Les jornades, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Puigcerdà, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya,  van ser possibles gràcies a la col·laboració de més de 70 voluntaris, tant particulars com de protecció civil i estudiants de l'escola Vedruna de Puigcerdà.