PUIGCERDÀ S’ADHEREIX AL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA A LES DONES

25/11/2020
Ajunatment de Puigcerdà
Cada any, amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuen un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa, manifest al qual també s’hi ha adherit l’Ajuntament de Puigcerdà.
 
En el manifest d’enguany es diu que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.
 
 
El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere per commemorar el violent assassinat fa 60 anys de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.