Reunió Món Local del Pirineu 4/3/2021

04/03/2021
Ajuntament de Puigcerdà

Avui al matí, reunió telemàtica de diversos electes del món local del Pirineu.

Seguim demanant diverses mesures al Govern de la Generalitat:

  • L’obertura progressiva de l’hostaleria i la restauració en la franja de vespre per a servir sopars, començant pels divendres, dissabtes i diumenges.
  • L’obertura del comerç no essencial els caps de setmana (dissabtes de 9 a 14 h i de 16 a 20 h i diumenges de 9 a 14 h).
  • Que abans del 19 de març es puguin avançar quines mesures estaran vigents durant la Setmana Santa. Les empreses i autònoms necessiten saber amb suficient antelació quines seran aquestes mesures per poder planificar-se.
  • Permetre la mobilitat entre els territoris transfronterers (en el nostres cas, entre l’Alta i la Baixa Cerdanya), en una franja de 30 km.
  • El cobrament de la part restant del fons de cooperació local extraordinari dels ajuntaments

Divendres de la setmana vinent també es realitzarà una jornada telemàtica de formació sobre fons europeus per a electes i tècnics d’ens locals del Pirineu.

Finalment, s’ha seguit insistint en la necessitat d’una convocatòria extraordinària d’ajuts per al Pirineu, per a pal·liar les conseqüències de les restriccions durant la temporada turística d’hivern, que han afectat greument molts sectors d’activitat econòmica de les nostres comarques.