- Inici>
- Actualitat ▾>
- Notícies de Puigcerdà>
- S’obren les inscripcions de la 25a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà
S’obren les inscripcions de la 25a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà
L’edició d’enguany ofereix 18 propostes formatives que inclouen cursos, tallers, xerrades i jornades professionals. Les diverses temàtiques inclouen salut, benestar, història, horticultura i com parlar en públic
Aquest dilluns s’han obert les inscripcions de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà, que del 10 al 14 de juliol celebrarà la 25a edició i que un any més és organitzada per l’Associació Universitària de Cerdanya, l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull. Enguany aposten per la varietat i sumen un total de 18 propostes formatives, que inclouen tant cursos (9) com tallers, xerrades i jornades professionals. El tràmit ja es pot fer des del web www.aucer.org, on s’hi pot trobar tota la informació.
L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la nova presidenta de l’AUCer, Maria Àngels Terrones, han presentat aquest dilluns una cita que serà especial pel 25è aniversari tant de la Universitat d’Estiu com de l’entitat que va impulsar-la ja fa un quart de segle. Piñeira, que ben aviat clourà una etapa de dotze anys al capdavant de l’Ajuntament, ha incidit en la col·laboració entre els tres agents implicats en l’esdeveniment i en l’”estabilitat i solidesa” d’aquesta aliança, per la qual cosa reivindica la “necessitat que hi hagi iniciatives mixtes entre administració pública i entitats o associacions privades”, com també la “conveniència que hi hagi gent i entitats que treballin per la comunitat de manera voluntària”. L’actual batlle puigcerdanès també ha fet esment de la “importància d'oferir ensenyament superior de qualitat en un lloc on, per geografia i per la llunyania amb Barcelona, és molt difícil que n'hi hagi”, i ha celebrat la “imbricació de la Universitat en el teixit social i cultural de Puigcerdà i en la seva dinàmica general”, cosa que “ha permès la participació no només de tot tipus d'alumnes sinó també d'altres entitats, associacions i empreses”.
De la seva part, Maria Àngels Terrones anima tothom a afegir-se a aquesta nova etapa de la Universitat d’Estiu i a celebrar-ne els 25 anys tot apuntant-se als cursos i activitats que s’hi organitzen. Terrones ha recordat que el programa ofereix una extensa varietat de temàtiques d’interès, per a tots els gustos, que combina novetats amb formacions ben consolidades. I és que l’objectiu és que en gaudeixi tothom, sigui quin sigui el seu nivell formatiu, edat o condició.
Els cursos
El cartell de cursos s’obre amb una activitat d’història plenament local: ‘La Pau dels Pirineus (1659): un llarg conflicte internacional i la seva repercussió sobre la Cerdanya’, dirigida pel catedràtic cerdà Xavier Gil Pujol. També repeteix presència a la Universitat d’Estiu el presentador de Catalunya Música i divulgador musical Joan Vives, que enguany convida a aprofundir en la figura de dos grans noms de la música clàssica: Schubert i Chopin. En l’àmbit de salut i benestar, Sara Rodríguez i Teresa Rodríguez dirigiran ‘Solucions sistèmiques per millorar la comunicació paternofilial: àmbit escolar, domèstic i social’. I un any més hi haurà un curs sobre ‘Constel·lacions familiars’, enguany dedicat al món de l’esport i també dirigit per Sara Rodríguez, juntament amb Meri Puig.
Una de les novetats destacades és el curs ‘Parlar en públic: superar-se, arriscar, influir’, amb l’expert en comunicació David Espinós. De la seva part, Ariadna Faustino impartirà la formació ‘Tècnica Alexander aplicada a cantaires i músics’. En un terreny ben diferent, Marc Casabosc –membre del Col·lectiu Eixarcolant- ensenyarà com ‘Fer un hort de muntanya’. L’Economia Social i Solidària (ESS) i el cooperativisme per a docents és una altra de les novetats, amb un curs subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball que impartiran Marta Visa Carol, Blai Garcia Serra i Marta Visa Sansa. El programa de cursos es completa amb una activitat adreçada específicament a professionals de l’Administració Pública, dedicat a la Llei de Contractes del Sector Públic i l’experiència dels seus cinc primers anys d’aplicació. El dirigirà Isidre Martí Sardà.
Tallers, xerrades i jornades professionals
Quant als tallers, amb un format més concentrat que els cursos, l’enòleg cerdà Toni Cot n’ofereix un sobre formatges artesans i els millors vins per maridar-los. Ainhara Gutiérrez (Pincelea) presentarà el taller de pintura ‘Art Experience’. La xef Núria Bonet, del restaurant Ca la Núria de Bellver de Cerdanya, ensenyarà a cuinar amb flors. I Meri Domingo, Roger Alsina i Ari Domingo, responsables del portal ‘!Qué community!’, mostraran les seves estratègies per créixer a les xarxes socials.
D’altra banda, el 13 de juliol a la tarda, Raquel Franco oferirà una xerrada sobre la humanització en l’atenció sanitària.
L’oferta de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà es completa amb quatre jornades professionals: la XXI Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica (Col·legi de Metges de Barcelona); la IX Jornada de Desenvolupament Rural (Dep. d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya), enguany dedicada a la situació i els reptes de la gestió forestal a Cerdanya; la III Jornada d’Estiu de la Professió Farmacèutica (Col·legi de Farmacèutics de Girona) i el summit ‘Digital Entertainment 2023’, coordinat per Eduard Antoja i Aleix Fabregat.